17-06-2016, 16:46
Kokosowe placuszki z ananasem
Składniki:
2 szklanki mąki
szklanka śmietany kremówki
1/2 szklanki soku z ananasa z puszki
2 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
6 łyżek wiórków kokosowych
4 łyżki oleju
12 plastrów ananasa z puszki (warto go podzielić na połówki bądź ćwiartki)
olej do smażenia
Kremówkę, sok z ananasa, jajka i olej mieszamy w dużej misce. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i wiórki. Miksujemy i odstawiamy ciasto na co najmniej 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, Kładziemy porcje ciasta, na każdym placuszku położyć dobrze odsączonego ananasa. Gdy jedna strona się zrumieni odwracamy i smażymy na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem
Składniki:
2 szklanki mąki
szklanka śmietany kremówki
1/2 szklanki soku z ananasa z puszki
2 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
6 łyżek wiórków kokosowych
4 łyżki oleju
12 plastrów ananasa z puszki (warto go podzielić na połówki bądź ćwiartki)
olej do smażenia
Kremówkę, sok z ananasa, jajka i olej mieszamy w dużej misce. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i wiórki. Miksujemy i odstawiamy ciasto na co najmniej 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, Kładziemy porcje ciasta, na każdym placuszku położyć dobrze odsączonego ananasa. Gdy jedna strona się zrumieni odwracamy i smażymy na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem