20-06-2016, 19:16
Sernik bezglutenowy
Składniki:
2 kg białego sera zmielonego bezglutenowego,
1 i 1/4 szklanki oleju rzepakowego,
9 jaj,
0,75 l mleka,
4 szklanki cukru,
cukier waniliowy,
3 sztuki budyniów śmietankowych bezglutenowych.
Przygotowanie:
Spód ciasta przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu, a pozostałe składniki potrzebne do przygotowania masy serowej, mieszamy mikserem. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Składniki:
2 kg białego sera zmielonego bezglutenowego,
1 i 1/4 szklanki oleju rzepakowego,
9 jaj,
0,75 l mleka,
4 szklanki cukru,
cukier waniliowy,
3 sztuki budyniów śmietankowych bezglutenowych.
Przygotowanie:
Spód ciasta przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu, a pozostałe składniki potrzebne do przygotowania masy serowej, mieszamy mikserem. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.