10-09-2016, 12:20
Uwaga Lady o odbijaniu emocji na twarzy - bardzo mi to także pasuje do 8 Kielichów. Mi w ogóle 8 Kielichów kojarzy się z emocjami, ale emocjami, które wycofują - czyli może też Żubrówko jesteś odbierana jako osoba melancholijna, nieco wycofana, spokojna, milcząca. Delikatny, cichy głos, ciało "łagodne", sposób poruszania się spokojny...? 8 Kielichów kojarzy mi się także z takim odwróceniem się od innych, czyli być może obce otoczenie postrzega Cię jako osobę trzymającą pewien dystans, celebrującą ciszę, co mogłoby się wyrażać szczególnym wyrazem twarzy (spokojny, skupiony, lekko nieobecny) czy postawą (która "odstępuje" od otoczenia, "usuwa się" lub omija)? Do 8 Kielichów mi osobiście pasują kolory wygaszone, raczej ciemne i pokrewne szarościom, jak przygaszone błękity, beże, brązy - takie kolory, które wtapiają się w otoczenie. Być może 8 Kielichów to też długie płaszcze, spódnice, długie swetry lub tuniki czy też po prostu materiał wielowarstwowy...
8 Kielichów, jako karta silnych skoków emocji, być może wskazała także delikatność cery... Skóra, która "nie przepada" za mocnym słońcem, jaśniejsza, bledsza karnacja...? To już takie bardzo subiektywne, ale jeszcze przy 8 Kielichów skojarzyły mi się silnie oczy, jako te, które zwracają uwagę w rozmowie - takie, które wiele mówią, odsłaniają "duszę", wyrażające więcej niż spokojna ekspresja ciała, a z drugiej strony czasem "uciekają w bok", sprawiając, że wydajesz się bardziej oddalona, pogrążona we własnych myślach... ?
8 Kielichów, jako karta silnych skoków emocji, być może wskazała także delikatność cery... Skóra, która "nie przepada" za mocnym słońcem, jaśniejsza, bledsza karnacja...? To już takie bardzo subiektywne, ale jeszcze przy 8 Kielichów skojarzyły mi się silnie oczy, jako te, które zwracają uwagę w rozmowie - takie, które wiele mówią, odsłaniają "duszę", wyrażające więcej niż spokojna ekspresja ciała, a z drugiej strony czasem "uciekają w bok", sprawiając, że wydajesz się bardziej oddalona, pogrążona we własnych myślach... ?