30-10-2016, 20:12
Kotlety kalafiorowo-marchewkowe
Składniki:
1/2 główki kalafiora
marchewka
zielona cebulka
2 jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki mąki
sól, pieprz
olej
Kalafior i marchewkę ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i pokroić na drobne kawałki. Zieloną cebulkę posiekać. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę oraz przyprawy,warzywa i cebulkę. Na rozgrzany olej kłaść po dużej łyżce ciasta.
Składniki:
1/2 główki kalafiora
marchewka
zielona cebulka
2 jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki mąki
sól, pieprz
olej
Kalafior i marchewkę ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i pokroić na drobne kawałki. Zieloną cebulkę posiekać. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę oraz przyprawy,warzywa i cebulkę. Na rozgrzany olej kłaść po dużej łyżce ciasta.