26-11-2016, 22:02
Ja uwielbiam szpinak, więc proponuję na dobry początek bardzo proste, szybkie w wykonaniu i pyszne
Szpinak z makaronem i białym serem
Składniki:
1. 400g szpinaku mrożonego lub świeżego
2. 100g makaronu (świderki, kokardki, muszelki - wedle uznania)
3. 250g twarogu półtłustego
4. sól, pieprz, ząbek czosnku
5. olej
Przygotowanie:
Szpinak z odrobiną oleju podsmażyć na patelni. Czosnek obrać, przetrzeć przez praskę dodać do szpinaku i dusić na wolnym ogniu ok.10 min. Dodać sól i pieprz. Ugotować makaron z odrobiną oleju oraz soli, odcedzić. Do makaronu dodajemy szpinak oraz twaróg po czym dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Podawać na gorąco.
W pewnej naleśnikarni jadłam też pyszne naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i żółtym serem do tego z sosem czosnkowym - rewelka . Niestety przepisu nie znam, trzeba pokombinować z netu
Smacznego!
Szpinak z makaronem i białym serem
Składniki:
1. 400g szpinaku mrożonego lub świeżego
2. 100g makaronu (świderki, kokardki, muszelki - wedle uznania)
3. 250g twarogu półtłustego
4. sól, pieprz, ząbek czosnku
5. olej
Przygotowanie:
Szpinak z odrobiną oleju podsmażyć na patelni. Czosnek obrać, przetrzeć przez praskę dodać do szpinaku i dusić na wolnym ogniu ok.10 min. Dodać sól i pieprz. Ugotować makaron z odrobiną oleju oraz soli, odcedzić. Do makaronu dodajemy szpinak oraz twaróg po czym dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Podawać na gorąco.
W pewnej naleśnikarni jadłam też pyszne naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i żółtym serem do tego z sosem czosnkowym - rewelka . Niestety przepisu nie znam, trzeba pokombinować z netu
Smacznego!