09-11-2011, 17:21
Chcialabym sie podzielic organizacja nt kart.
Trudno jest mi korzystac z notatek rozsianych wszedzie, wiec dzis korzystajac z nieco wolnego czasu zaprowadzilam system w Wordzie.
Stworzylam osobne foldery dla duzych i malych arkan.
Kazda karta ma swoja tabele. Tabela sklada sie tylko z dwoch kolumn i wieeeeelu rzedow.
W kolumnie pierwszej sa tematy np
Ogolna charakterystyka karty
Finanse
Milosc
Zdrowie itd.
W drugiej kolumnie wpisuje informacje dot yczace tematow
Finanse
Milosc
Zdrowie itd.
Karta dnia
By wiedziec, ze zrodla sa rozne, wklejam je w osobne rzedy. I tak np. temat milosc ma 6 rzedow, bo mam 6 informacji z 6 roznych zrodel.
Nastepna korzysc to moge zawsze dodac nowo zdobyte informacje do danego tematu poprzez dodanie nowego rzedu. W ten sposob jest jasne, przejrzyste itd. Moge takze wytluscic info, jezeli uznam to za wazne dla mnie.
Moj analityczne umysl lubi to rozwiazania
Trudno jest mi korzystac z notatek rozsianych wszedzie, wiec dzis korzystajac z nieco wolnego czasu zaprowadzilam system w Wordzie.
Stworzylam osobne foldery dla duzych i malych arkan.
Kazda karta ma swoja tabele. Tabela sklada sie tylko z dwoch kolumn i wieeeeelu rzedow.
W kolumnie pierwszej sa tematy np
Finanse
Milosc
Zdrowie itd.
W drugiej kolumnie wpisuje informacje dot yczace tematow
Finanse
Milosc
Zdrowie itd.
Karta dnia
By wiedziec, ze zrodla sa rozne, wklejam je w osobne rzedy. I tak np. temat milosc ma 6 rzedow, bo mam 6 informacji z 6 roznych zrodel.
Nastepna korzysc to moge zawsze dodac nowo zdobyte informacje do danego tematu poprzez dodanie nowego rzedu. W ten sposob jest jasne, przejrzyste itd. Moge takze wytluscic info, jezeli uznam to za wazne dla mnie.
Moj analityczne umysl lubi to rozwiazania