Koktajle owocowe i warzywne
#37

Koktajl z mango
Składniki na 2 duże porcje:
1 duże, dojrzałe mango (waga bez skóry i pestki ok. 250- 300g)
250ml gęstego jogurtu naturalnego (schłodzonego)
100ml zimnej wody
szczypta kardamonu ewentualnie do posłodzenia: cukier, miód, syrop z agawy, klonowy

Sposób przygotowania:
Mango umyć, osuszyć, obrać ze skóry i oddzielić od pestki. Przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać jogurt, wodę i kardamon. Zmiksować blenderem na gładką masę. (W Thermomix miksować 40s./ obr. 10). Sprawdzić smak. Jeśli nie jest wystarczająco słodkie, posłodzić i ponownie zmiksować. Przed podaniem można jeszcze dodatkowo schłodzić w lodówce. Przelać do wysokich szklanek i podawać ze słomką.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości