28-01-2017, 17:44
Roladki ze schabu
-kilogram schabu
- 2 metki cebulowe
- cebula
- musztarda
- sól, pieprz
- gęsi smalec
- kubeczek kwaśnej śmietany 18 %
Schab pociąć na plastry grubości około 1 cm, rozbić przez folię spożywczą. Każdy plaster posolić, popieprzyć, posmarować musztardą, startą cebulą. Na tak doprawionych plastrach położyć kawałek metki cebulowej. Zwinąć je w roladkę i spiąć metalowymi szpilkami. Tak uformowane roladki obsmażyć na gęsim smalcu. Przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać bulionem i dusić około 30 minut. Powstały sos doprawić kwaśną śmietaną.
-kilogram schabu
- 2 metki cebulowe
- cebula
- musztarda
- sól, pieprz
- gęsi smalec
- kubeczek kwaśnej śmietany 18 %
Schab pociąć na plastry grubości około 1 cm, rozbić przez folię spożywczą. Każdy plaster posolić, popieprzyć, posmarować musztardą, startą cebulą. Na tak doprawionych plastrach położyć kawałek metki cebulowej. Zwinąć je w roladkę i spiąć metalowymi szpilkami. Tak uformowane roladki obsmażyć na gęsim smalcu. Przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać bulionem i dusić około 30 minut. Powstały sos doprawić kwaśną śmietaną.