30-01-2017, 18:14
Kurczak pieczony w piekarniku na butelce po piwie
Kurczaka o wadze 1-2 kg myjemy smarujemy olejem,nacieramy ulubiona przyprawa ,sola ,pieprzem ,wstawiamy na butelce od piwa mozna usunac napepke odlewamy piwo z butelki zostawiamy pol butelki Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C (z dolną grzałką i termoobiegiem). Pieczemy 1,5 godziny. Przy czym przyjmujemy, że czas pieczenia zależy od wagi kurczaka (1 kg kurczak pieczemy 1 godzinę, a 2 kg - 2 godziny). Podczas pieczenia kurczaka polewamy od czasu do czasu pozostałym piwem.
Kurczaka o wadze 1-2 kg myjemy smarujemy olejem,nacieramy ulubiona przyprawa ,sola ,pieprzem ,wstawiamy na butelce od piwa mozna usunac napepke odlewamy piwo z butelki zostawiamy pol butelki Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C (z dolną grzałką i termoobiegiem). Pieczemy 1,5 godziny. Przy czym przyjmujemy, że czas pieczenia zależy od wagi kurczaka (1 kg kurczak pieczemy 1 godzinę, a 2 kg - 2 godziny). Podczas pieczenia kurczaka polewamy od czasu do czasu pozostałym piwem.