17-02-2017, 22:22
PLACKI Z KISZONEJ KAPUSTY
250g kiszonej kapusty
1/2 szklanki płatków jaglanych
2 ząbki czosnku
1/2 cebuli
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
1/2 łyżeczki majeranku
szczypta papryki ostrej
1/2 łyżeczki tymianku
pieprz
sól
2 łyżki oleju do masy
Kapustę odsączamy i drobno kroimy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy, dodajemy olej. W dłoniach formujemy małe, płaskie placuszki i smażymy na patelni aż się zrumienią. Podajemy z naturalnym jogurtem sojowym doprawionym solą i pieprzem.
250g kiszonej kapusty
1/2 szklanki płatków jaglanych
2 ząbki czosnku
1/2 cebuli
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
1/2 łyżeczki majeranku
szczypta papryki ostrej
1/2 łyżeczki tymianku
pieprz
sól
2 łyżki oleju do masy
Kapustę odsączamy i drobno kroimy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy, dodajemy olej. W dłoniach formujemy małe, płaskie placuszki i smażymy na patelni aż się zrumienią. Podajemy z naturalnym jogurtem sojowym doprawionym solą i pieprzem.