19-02-2017, 17:26
Dzis na słodko
Wegański snickers z kalafiora
Spód:
1 szklanka pestek słonecznika
garść daktyli
1 łyżka oleju kokosowego
Wypełnienie:
1/2 rozgotowanego kalafiora
4 łyżki masła orzechowego
1 banan
4 łyżki sztucznego miodu lub ksylitolu lub innego słodu
kilka daktyli
4 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki kakao
Zalewamy wrzątkiem daktyle i słonecznik, w tym czasie gotujemy kalafior. Gdy będzie bardzo miękki, blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Spód: blendujemy wszystkie składniki na spód i wyklejamy masą dno blaszki.
Wypełnienie: blendujemy kalafior z pozostałymi składnikami i wykładamy na spód.
Dekorujemy i schładzamy przez noc w lodowce.
Bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne ciasto. Ja robię je w tortownicy. Zachęcam i życzę smacznego
Wegański snickers z kalafiora
Spód:
1 szklanka pestek słonecznika
garść daktyli
1 łyżka oleju kokosowego
Wypełnienie:
1/2 rozgotowanego kalafiora
4 łyżki masła orzechowego
1 banan
4 łyżki sztucznego miodu lub ksylitolu lub innego słodu
kilka daktyli
4 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki kakao
Zalewamy wrzątkiem daktyle i słonecznik, w tym czasie gotujemy kalafior. Gdy będzie bardzo miękki, blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Spód: blendujemy wszystkie składniki na spód i wyklejamy masą dno blaszki.
Wypełnienie: blendujemy kalafior z pozostałymi składnikami i wykładamy na spód.
Dekorujemy i schładzamy przez noc w lodowce.
Bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne ciasto. Ja robię je w tortownicy. Zachęcam i życzę smacznego