07-06-2017, 16:10
Nadszedł czas na pierwsze zbiory. Dojrzały już owoce jagody kamczackiej. Można je jeść prosto z krzaczka, ale są nieco kwaśne i cierpkie, choć ja takie lubię. O wiele lepiej smakują w zaprawie. Pora więc je zebrać. To pracochłonne zajęcie i nieco trudne. Owoce opadają, trzeba ostrożnie je zrywać. Potem pozostaje włożyć je do słoiczków, zalać lukrem, pogotować 30 minut i gotowe.
Owoce ze słoiczka są świetne jako dodatek do budyniu, kaszki, lodów. W smaku podobne do jagód leśnych, ale nieco kwaśniejsze.
Sok ma intensywny kolor i niesamowity aromat. Doskonałe dla zdrowia, wspaniałe w smaku. Polecam
Owoce ze słoiczka są świetne jako dodatek do budyniu, kaszki, lodów. W smaku podobne do jagód leśnych, ale nieco kwaśniejsze.
Sok ma intensywny kolor i niesamowity aromat. Doskonałe dla zdrowia, wspaniałe w smaku. Polecam