27-06-2017, 21:31
(25-06-2017, 14:00)Mildyn napisał(a): Każdy z nas rodzi się już pewną - " zapisaną życiową kartą" ( nie ma tzw. "czystej karty" .. ).
Każdy z nas rodzi już z pewnymi predyspozycjami, umiejętnościami , wadami czy zaletami ...itp ... itp ...
Każdy z nas rodzi się już w określonych warunkach życiowych ( np. materialnych ) - prawo tzw. reinkarnacji.
Inną osobą będziesz ( żyła i działała jako osoba urodzona np. w Bangladeszu - jako biedne dziecko, a zupełnie będziesz żyła i działała jako człowiek urodzony w bardzo bogatej rodzinie ...itp ... itp ... ).
Jak sobie poradzisz w jednym, jak i w drugim przypadku ... ?
Dużo właśnie zależy to od Ciebie samej ... -
To Twoje "przeznaczenie" - jest i jego nie unikniesz.
A jak je zrealizujesz i jak sobie z nim poradzisz ... ? - to już zależy od Ciebie.
To właśnie jest ten Twój wybór - cierpienie - ciągłe niepewności i ta walka np. o pieniądze - o miłość - o dom - o zdrowie ... itp ... itp ...
Nic nie dzieje się przypadkowo, wszystko podobno ma jakiś swój cel i sens ...
Jak sobie z tym wszystkim poradzimy ... ?
Często ja sam nie wiem ... I ja sam czasami mam już tego dosyć, bo ileż można ... ( ja 55 ) -
Ot, i na tym polega człowieczeństwo.
Trzeba coś przeżyć i trzeba też samemu podejmować decyzję, też trzeba ustąpić i coś przegrać ( aby może jednak ostatecznie wygrać ... ? )
Trzeba walczyć o swoje.
Ot, i chyba na tym polega człowieczeństwo... - ... ?
Twoje pytanie jest do samego Pana Boga.
Czy odpowie ... ?
Wątpię.
Na to pytanie to Ty sama musisz sobie odpowiedzieć..
Mildyn.
Tak sobie myslę, że brakuje nam pokory zakładam że nasze życie powinno być "różowe" a czasami trzeba nauczyć się żyć w szarości,.... i być może w niej odnaleźć szczęście