Strażnik talii

Zagadka napisał(a):
Eremit napisał(a):Karta strażnik symbolicznie chroni naszą Talię Tarota od wszelkich "złych mocy"
Mógłbyś uściślić, co oznaczają te "złe moce"?

Nie mogę wiedzieć, co miał na myśli nasz Pustelnik, ale ponieważ ja sama mam Strażnika talii, to ośmielę się wnieść nieco światła do tematu, który moim zdaniem bardziej wiąże si z Magią niż z Tarotem, a na Tarota ma Magiczny wpływ.
Magia to energia, energię posiada każdy z nas i świadomie lub nie przekazuje ją innym.
Zauważ, że w towarzystwie pewnych osób czujesz się jak ryba w wodzie a w towarzystwie innych, czujesz się źle i tracisz polot. mam rację?
Otóż, poza istotami widzialnymi wśród nas "przechadzają" się Niewidzialni, którzy również emitują energię i dobra i złą, czyli mają na nas wpływ.
Praca z kartami Tarota opiera się na energii, którą kartom przekazujesz, po to aby pomogły Ci w przewidywaniu przyszłości czy odczytaniu przeszłości.
Ty przekazujesz tę energię kartom, ale Twój klient również - nie możesz być pewna jego zamiarów, prawda?
Dlatego należy karty oczyszczać.
Nie możesz też mieć pewności, że ktoś ze znajomych, lub nieznajomych, kto przeszedł przez Twój dom, nie podłożył Ci jakiejś "energetycznej świni", pod postacią np. życzenia czegoś złego,czy też głupiego uczucia zawiści- to się często zdarza...
Jeżeli pracujesz z kartami i medytujesz nad nimi, myślisz o ich znaczeniach, zastanawiasz się nad problemami obcych i znajomych ludzi, próbujesz odczytać przeszłość i przyszłość, to jest oczywistą oczywistością, że Niewidzialni, którzy są wśród nas wiedzą o tym, a że mają różne charaktery (tak jak i my), to mogą płatać nam figle, mogą nam dobrze życzyć, ale mogą i życzyć nam źle...
Ot, może nie cała, ale zawsze jakaś część tajemnicy Strażnika i "złych mocy", które mogą mieć wpływ na nas, nasze karty i nasze wróżby.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Co oznacza jeśli z przełożenia wychodzi Strażnik talii? - przez melkitheone - 18-03-2017, 17:27
Strażnik z przełożenia - przez Joana - 18-03-2017, 17:39
Strażnik z przełożenia - przez Totoro - 18-03-2017, 18:57
RE: strażnik z przełożenia - przez Joana - 18-03-2017, 19:53
Strażnik talii - przez Selena - 27-04-2021, 09:38
RE: Strażnik talii - przez Kama - 27-04-2021, 09:46
RE: Strażnik talii - przez Selena - 27-04-2021, 10:01

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości