23-09-2017, 15:27
Shayla, u mnie w wielkopolsce pada rzęsisty deszcz już od wczoraj. Za to w środę i czwartek było pogodnie, słonecznie. Wykorzystałam te dni na prace w ogrodzie i zrobiłam zdjęcia. Zafascynowały mnie duże ilości motyli. Siadały na rozchodniku i na kwiatach szczypiorku czosnkowego. Udało mi się je uwiecznić na zdjęciach. Miłe wspomnienie lata
Zimowit jesienny zakwita właśnie o tej porze roku. Przypomina mi wiosenne krokusy. Wciąż mogę cieszyć się astrami, bardzo długo wytrzymują w wazonie. Rozchodnik okazały przebarwia się na czerwono dopiero teraz. Można go suszyć i wykorzystać w suchych bukietach. Mam też odmianę o różowych kwiatach. Szczypiorek czosnkowy kwitnie na biało drugi raz w tym roku.
Zimowit jesienny zakwita właśnie o tej porze roku. Przypomina mi wiosenne krokusy. Wciąż mogę cieszyć się astrami, bardzo długo wytrzymują w wazonie. Rozchodnik okazały przebarwia się na czerwono dopiero teraz. Można go suszyć i wykorzystać w suchych bukietach. Mam też odmianę o różowych kwiatach. Szczypiorek czosnkowy kwitnie na biało drugi raz w tym roku.