19-10-2017, 02:42
Azjatyckie odmładzające masaże twarzy
(...) W Azji masaże wszelkiego rodzaju są bardzo popularne - np. w Singapurze, każdy Singapurczyk wie, jak wykonać podstawowy masaż głowy, praktykowany przy myciu włosów; jest on też standardowym elementem wizyty u fryzjera. Z kolei wiele pań praktykuje masowanie twarzy, aby miała ona pożądany kształt litery "V". Taki masaż twarzy to też obowiązkowa część wizyty u kosmetyczki.
Największymi maniaczkami masażu twarzy są Japonki - w prawie każdym numerze magazynu Vivi znajdziemy jakąś nową propozycję masażu twarzy, dekoltu lub innej części ciała.
Jak właściwie działa taki masaż, czy działa i dlaczego działa? Ciężko mi powiedzieć, czy też znaleźć jakieś poważne naukowe materiały na ten temat . Ale co do tego, że działa nie mam wątpliwości, wystarczy popatrzeć na filmiki. Sama też stosuję masaż od kilku miesięcy i zarówno w krótkiej, jak i długiej perspektywie, widzę znaczną poprawę jędrności cery oraz kształtu twarzy.
Najsławniejszy jest jednak masaż techniką "Tanaka", która ma swoich zwolenników i przeciwników. Niektórzy twierdzą, że ten sposób trochę zbyt brutalnie naciąga cerę, ale z drugiej strony wydaje się, że efekty daje doskonałe:
Źródło: blog Azjatycki Cukier http://azjatyckicukier.blogspot.com/2012...-cz-1.html
(...) W Azji masaże wszelkiego rodzaju są bardzo popularne - np. w Singapurze, każdy Singapurczyk wie, jak wykonać podstawowy masaż głowy, praktykowany przy myciu włosów; jest on też standardowym elementem wizyty u fryzjera. Z kolei wiele pań praktykuje masowanie twarzy, aby miała ona pożądany kształt litery "V". Taki masaż twarzy to też obowiązkowa część wizyty u kosmetyczki.
Największymi maniaczkami masażu twarzy są Japonki - w prawie każdym numerze magazynu Vivi znajdziemy jakąś nową propozycję masażu twarzy, dekoltu lub innej części ciała.
Jak właściwie działa taki masaż, czy działa i dlaczego działa? Ciężko mi powiedzieć, czy też znaleźć jakieś poważne naukowe materiały na ten temat . Ale co do tego, że działa nie mam wątpliwości, wystarczy popatrzeć na filmiki. Sama też stosuję masaż od kilku miesięcy i zarówno w krótkiej, jak i długiej perspektywie, widzę znaczną poprawę jędrności cery oraz kształtu twarzy.
Podejrzewam, że masaż pobudza ukrwienie cery oraz "przesuwa" na miejsce, to co grawitacja ciągnie w dół . Masaż jest też zbawieniem dla zapuchniętej twarzy.
W jakim wieku można go stosować? Moim zdaniem w każdym - wydaje mi się, że to bardziej narzędzie prewencji procesów starzenia, niż koniecznie metoda odwracania ich efektów; jest też nieinwazyjny. Wiadomo - zawsze lepiej zapobiegać i dmuchać na zimne, niż próbować odwracać czas.
Mój ulubiony masaż przedstawiam Wam za pośrednictwem filmiku poniżej. To uproszczona wariacja popularnego w Japonii masażu:Najsławniejszy jest jednak masaż techniką "Tanaka", która ma swoich zwolenników i przeciwników. Niektórzy twierdzą, że ten sposób trochę zbyt brutalnie naciąga cerę, ale z drugiej strony wydaje się, że efekty daje doskonałe:
Źródło: blog Azjatycki Cukier http://azjatyckicukier.blogspot.com/2012...-cz-1.html