(03-11-2017, 03:27)Jednorożec LeCaro napisał(a): 1). Kobieta nagrywająca te filmiki jest bardzo charakterystyczna... wyróżnia się wyglądem, sposobem życia, a także - historią tego jak to się stało, że ostatecznie zamieszkała w Polsce.![]()
Z jakiego to powodu kobieta o której piszę porzuciła swoje wspaniałe życie w Ameryce i przyjechała do Polski - dlaczego/jak to się stało?...
Dodam, że zmiana stylu życia była naprawdę diametralna.![]()
2). Co (jest to jedna konkretna rzecz) było tematem filmiku który tak mnie zaintrygował?
Jeżeli uda się Wam to odgadnąć, to na pewno domyślicie się też co sobie teraz zamierzam kupić.![]()
Serdecznie zapraszam na warsztat...rozwiązanie - w następną sobotę.
Ad. 1. Wyszła mi XVI Wieża, jako, że kładłam jedynie AW.
Wieża oznacza tutaj, że Pani ta mogła wyjechać z kraju ze względu na bardzo duże zmiany w życiu osobistym, poczucie zwątpienia z powodu braku zmiany niekorzystnej sytuacji. Jednak napisałaś, że "zrezygnowała ze swojego wspaniałego życia w Ameryce", a zatem, może zadecydowała tutaj ogromna zmiana w światopoglądzie, postrzeganiu kogoś lub czegoś, być może także rozpad związku, rozwód. Na pewno wpływ miała tutaj zdolność do rezygnacji z dotychczasowych postaw i stylu życia, porzucenie przesądów, skostniałych zasad. Olśnienie poprzedzone zniszczeniem; najpierw coś straciła, a potem uświadomiła sobie, że zmiana jest dla niej korzystna. Karta może oznaczać oświecenie, osiągnięcie wysokiego lub najwyższego szczebla świadomości.
Być może osiągnęła już wszystko w swojej pracy, dziedzinie życia, osiągnęła szczyt w zawodzie i stwierdziła, że pragnie przewartościować pewne sprawy. Porzuciła wszystko dla przygody, zmiany na lepsze- ale zmiany duchowej, a nie materialnej. Przychodzi mi także na myśl miłość - zmiana dotychczasowego miejsca życia ze względu na zakochanie. Nie uważam, że upadła, bo na karcie ludzie lecą, a nie leżą pod wieżą, więc powodem wcale nie musi być negatywne wydarzenie.
Ad. 2. Wyszedł mi IV Cesarz.
Cesarz trzyma w dłoniach pewne atrybuty. Pierwsza myśl, która się pojawiła skojarzyła mi się z kawiarką, pojemnikiem na cukier. Ewentualnie coś związanego z pojemnikiem na herbatę, młynek. Pojemniczek na przyprawy, coś eleganckiego, może element ładnej zastawy. A w związku z tym moja odpowiedź - herbata, kawa albo wino