07-03-2018, 08:40
Bezglutenowy chleb z ziaren
Składniki:
Przygotowanie:
Orzechy należy zmielić na małe kawałki. Wszystkie ziarna i żurawinę należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około 5 minut. Później odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka zmieszane z oliwą i doprawiamy solą. Wszystko mieszamy. Przekładamy bo keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180C. Po wyjęciu z pieca wyjmujemy chleb delikatnie z blaszki i czekamy aż wystygnie. Wówczas nada się do jedzenia.
https://smaker.pl/przepis-bezglutenowy-c...zejko.html
Składniki:
- Ziarna słonecznika 100g
- Siemię lniane 100g
- Sezam 100g
- Pestki dyni 100g
- Orzechy laskowe 100g
- Orzechy włoskie 100g
- Zurawina 100g
- Jajka 5 szt.
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Sól
Przygotowanie:
Orzechy należy zmielić na małe kawałki. Wszystkie ziarna i żurawinę należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około 5 minut. Później odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka zmieszane z oliwą i doprawiamy solą. Wszystko mieszamy. Przekładamy bo keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180C. Po wyjęciu z pieca wyjmujemy chleb delikatnie z blaszki i czekamy aż wystygnie. Wówczas nada się do jedzenia.
https://smaker.pl/przepis-bezglutenowy-c...zejko.html