Wypieki bezglutenowe
#44

Bezglutenowy chleb z ziaren

Składniki:
  • Ziarna słonecznika 100g
  • Siemię lniane 100g
  • Sezam 100g
  • Pestki dyni 100g
  • Orzechy laskowe 100g
  • Orzechy włoskie 100g
  • Zurawina 100g
  • Jajka 5 szt.
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Sól

Przygotowanie:
Orzechy należy zmielić na małe kawałki. Wszystkie ziarna i żurawinę należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około 5 minut. Później odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka zmieszane z oliwą i doprawiamy solą. Wszystko mieszamy. Przekładamy bo keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180C. Po wyjęciu z pieca wyjmujemy chleb delikatnie z blaszki i czekamy aż wystygnie. Wówczas nada się do jedzenia. Kwiatek

https://smaker.pl/przepis-bezglutenowy-c...zejko.html
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości