Czosnek
#23

   
   
Co to jest czarny czosnek?
Czosnek czarny jest nieco bardziej korzystny niż zwykły czosnek stosowany w życiu codziennym.  
Czarny czosnek jest popularny w kuchniach w Australii, Japonii, Ameryce i wielu krajach europejskich.
 Czarny czosnek jest odmianą czosnku otrzymywaną przez suszenie normalnego czosnku przez miesiąc w określonych warunkach cieplno-wilgotnościowych. 
Po miesiącu fermentacji czosnek uzyskuje czarny kolor. 
Czarny czosnek używany w kuchni azjatyckiej (kuchnia koreańska)
Ze względu na korzyści z biegiem czasu stało się znakiem w kuchni europejskiej. 
Gęste substancje powstające po fermentacji są wysokimi substancjami przeciwrakotwórczymi. 
Przykładowo, S-allilocysteina z czarnego czosnku zawiera znaczną część wymienionej substancji. 
Czosnek na normalny poziom cholesterolu i działanie obniżające ciśnienie krwi , ma także więcej środka przeciwgrzybiczego, ma działanie antyseptyczne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i przeciwutleniające .
Dlatego jest bardzo skuteczną rośliną w chorobach układu krążenia, chorobach przewlekłych, reumatoidalnym zapaleniu stawów i chorobie Alzheimera.
źrodło
źródło
źrodło

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości