31-03-2018, 14:29
(23-03-2018, 19:57)tarot55557 napisał(a): Co to za przedmiot - Słońce p.o
Do czego służy - rycerz monet p.o
Cecha charakterystyczna - As pucharow
Obstawiam całkiem spory, jasnego koloru powerbankcoś co służy do komunikacji i wykorzystujesz ro w pracy, ale z drugiej strony do pracy byś wzięła po prostu ładowarkę. Więc w sumie nie wiem
może zgubiłas ładowarkę.
Patrząc na karty mógłby to być też jakiś kubek termiczny, ale raczej nie włożyłabys go do kieszeni
Tak, przedmiot służy do komunikacji i wykorzystuję go też w pracy.
Aczkolwiek- fajnie Ci się pokazała ładowarka. W sumie to przez ładowanie wyszła cała sprawa ze zgubą

Mag napisał(a):1. Co to za przedmiot?
8 mieczy
2. Do czego służy?
XXI Świat
3. Cecha charakterystyczna?
8 denarów
Ogólnie ósemki i świat mówi o komunikowaniu się.
Tym przedmiotem ciągle coś powtarzasz czyli: klucze, zamek, breloczek, pilot, pen-drive, karta pamięci, czytnik, karta bankomatowa, przepustka. Gdzieś to wkładasz i wykładasz, otwiera Ci drzwi do jakiegoś miejsca, na świat (do samochodu, pokoju, budynku, bramy). Wykonujesz to schematycznie, na pamięć, monotonnie.
Tak, zgadza się. To małe okienko na świat. I mając go ze sobą faktycznie wykonuje monotonne ruchy, schematyczne. Patrząc na niego i włączając przycisk . Fajnie Cię karty naprowadziły.
Hazar napisał(a):Do czego służy ten przedmiot - XIX Słońce
Cechą charakterystyczną - 3 Miecze
Co to za przedmiot - III Cesarzowa
Jest to urządzenie które ma związek z internetem, potrafi doprowadzić do łez, wzrusza, ma związek ze wszystkim pięknymi rzeczami tego świataw Cesarzowej to aż widzę wszystkie style muzyczne
Ja tu widzę mp3i wydaje mi się że zgubiłaś słuchawki
albo jakąś jej cześć, słuchasz muzyki przez to coś
Tak, urządzenie ma związek z internetem. Natomiast kompletnie nic wspólnego z muzyką.

pauluniaa1 napisał(a):Ad.1 . Co to jest za przedmiot:Tak. Ma związek z szybkościa.. hm, przesyłu danych. Faktycznie zabieram ze sobą i nie myślę o tym, bo jest na ręku..i faktycznie-jest pod ręką
VII Rydwan
Karta Rydwan wskazuje na mężczyznę, który pędzi na koniu w rydwanie. Karta ta wskazuje na szybkość, pęd, co przywodzi mi na myśl klucz od pojazdu, auta, ewentualnie coś innego co ma związek z szybkością. Zabierasz to i nie myślisz o tym, wybiegasz z domu, zawsze masz to pod ręką. Może pendrive.
Ad. 2. Do czego służy:
IX Pustelnik
Karta Tarota przedstawia starszego mężczyznę, który lampą oświetla sobie drogę. Rzecz ta służy do dojazdów do pracy, w samotności lub jest tylko Twoją własnością, masz tam zawarte swoje dane, związane ze swoją wiedzą, zawodem - tu znów pendrive lub klucze.
Ad. 3. Jak wygląda ten przedmiot:
XXI Świat
Zaginiony przedmiot może mieć kolor zielony, niebieski, beżowy cielisty, ewentualnie zawiera kolory ziemiste - kolor metalowy, srebrny, szary.

Otóż rozwiązaniem jest zagubiona czarna, gumowa bransoletka, w którą wkładam mały elektryczny zegarek

Wasze odpowiedzi mnie zaskoczyły, swoją trafnością. Jesteście świetni i mam problem, żeby wyznaczyć zwyciezcę ...

Zwyciężczynią ogłaszam Mag. Najdokładniej opisała przedmiot

Dziękuję wszystkim za wzięcie udziału, warsztaty to świetny sposób na naukę i ćwiczenia