12-06-2018, 22:33
Miody z dodatkiem wyciągów owocowych
- Miód z dodatkiem Róży Jadalnej:
Rosa Rugosa wzbogaca walory zdrowotne miodu o witaminę C, , E, P, K , witamin z grupy B.
- Miód z dodatkiem Owoców Aronii:
Stosuje się go u rekonwalescentów i osób ogólnie osłabionych dzięki zawartości dużej ilości witamin m. innymi C i P. Polecany w profilaktyce i leczeniu nadciśnienia krwi, katarze żołądka i żylaków odbytnicy,
- Miód z dodatkiem Soku Malinowego:
jest używany w czasie przeziębień, angin, infekcji bakteryjnych i wirusowych jako środek napotny. Medycyna ludowa poleca maliny w przypadku niedokrwistości.
- Miód z Pomarańczą:
Owoc pomarańczy wspaniale aromatyzuje miód, wzbogaca go o walory smakowe i Wit. B1, B2. B6, C
- Miód z Cytryną:
Cytryna wzbogaca miód o witaminę C, wapń, i Wit. PP. Działa antyprzeziębieniowo i antygrypowo
źródło