(25-06-2018, 20:06)Żubrówka napisał(a): Beata Matuszewska też jest godna polecenia
Widziałem mieszane opinie... Może w przyszłości, jako któraś pozycja z kolei, skuszę się na nią.
(25-06-2018, 20:09)Joana napisał(a): Hatake00 dobry wybór Vademecum Tarota- Barbary Antonowicz-Wlazińskiej to bardzo przystępnie napisana książka, obecnie dostępna na rynku i według mojej opinii wartościowa pozycja. Nie kupiłam jej jako pierwszej, ale fajnie uzupełniła mi już posiadaną wiedzę. Ja mam ogromną słabość do pozycji Hajo Banzhafa i oprócz Vademecum tarocisty- (pozycja obecnie praktycznie niedostępna na rynku) jestem ogromnie przywiązana do Kluczy do tarota. Tą książkę nabyłam jako pierwszą i na pewno nadała pewien kierunek moim interpretacjom. Wspaniała pozycja, bo jest w niej dużo ciekawych rozkładów, dla bardziej i mniej zaawansowanych.
Zauważyłem, że książki Banzhafa są dostępne w zasadzie tylko, gdy ktoś je odsprzedaje, więc będę po prostu polować na taką okazję. Co do Antonowicz-Wlazińskiej - widziałem kilka opinii, że książka jest porządna, a dodatkowo można ją nabyć w naprawdę rozsądnej cenie, więc w tym kierunku pójdę.
(25-06-2018, 21:31)LeCaro napisał(a): Owszem, Antonowicz-Wlazińska jest bardzo dobra dla początkujących.
Ja poleciłabym jeszcze książkę Barbary Moore, nie tak dawno przetłumaczoną na język polski. Wprawdzie nie miałam jej jeszcze w rękach, jednak uważam że samo nazwisko autorki jest wystarczającą rekomendacją. Barbara Moore jest niewątpliwym autorytetem w tej dziedzinie, autorką cenionych książek i książeczek towarzyszących wielu taliom tarota - z całą pewnością większość z Was zetknęło się z tym nazwiskiem.
https://www.autostraddle.com/fools-journ...me-304644/
Ciekawi mnie jakość tej książki, dlatego napisałem do Wydawnictwa, aby udostępnili jakiś krótki fragment z interpretacją AW, bo po samym wstępie trudno ocenić mi książkę. Może byłaby kolejną ciekawą pozycją do zdobycia.
Dziękuję Wam za zaangażowanie.