12-01-2012, 15:40
Libra22 napisał(a):Może Aur podpowiedz coś? Kiedyś korzystałam z E-dysku ale są już prostsze sposoby chyba.
Ja korzystam z dropboxa, można się zapisać tutaj: http://db.tt/JBhofSw (nota bene jak ktoś się zapisze korzystając z tego linku, powiększą mi pojemność dysku, więc z góry dzięki :bow-yellow: )
Serwis jest za darmo i dają chyba 2GB na dzień dobry. Można korzystać z niego dwojako:
- albo logujesz się przez stronę i ręcznie wgrywasz i zgrywasz (dobre, bo można korzystać z tego na każdym komputerze)
- albo ściągasz aplikację, która tworzy ci folder na dysku twardym i wszystko, co do tego foldera zapisujesz, automatycznie wysyłane jest na serwer. Super, bo nie musisz się nigdy przejmować, że stracisz pliki, jak ci dysk padnie. Ale to nie wszystko - najlepsze jest to, że możesz zainstalować tą aplikacje na komputerze, laptopie i smartphonie (iphone, android i chyba blackberry) i wszystko się synchronizuje - robisz zdjęcie telefonem, odpalasz komputer i już jest na dysku
Jeśli masz oryginalnego Offica, OneNote też jest niezłym rozwiązaniem! OneNote zresztą jest super 'zeszytem' do robienia notatek.
Pozdrawiam
Aur Ganuz