08-08-2018, 21:05
Paląc zieloną świecę zwracamy się z prośbą o uzdrowienie do Archanioła Rafaela, zielony symbolizuje jego uzdrawiającą siłę. Można to zrobić własnymi słowami, a można przy pomocy jednej z modlitw, na przykład tej:
Archaniele Rafaelu! Przybądź do mojego życia!
Proszę uzdrów moje ciało na wszystkich poziomach.
Spraw by stało się silne i niezawodne, aby służyło mi dobrze każdego dnia.
Proszę wypełnij światłem moje myśli tak, aby tworzyły wyłącznie pozytywne wzorce zdrowia.
Proszę wypełnij światłem wszystkie komórki mojego ciała. Niech każda z nich promieniuje siłą, miłością i harmonią.
Proszę Archaniele Rafale, niech każdego dnia będzie przy mnie jeden z Twoich Aniołów.
Proszę niech chroni mnie przed wszelkimi negatywnymi emocjami.
Amen.
"Jak działa jego uzdrawiająca energia? Rafael otacza nas leczniczym światłem w trzech kolorach: białym, żółtym, zielonym.
Biały daje siłę. Żółty jest najbardziej intensywny. Widać go gołym okiem, jednak gdy dociera do skóry lub siatkówki, przekształca się, tworząc iluminację tęczowych promieni. Zielony jest z nich najdłuższy i pewnie dlatego trafia do chorych części ciała. To właśnie ten promień potrafi zdziałać cuda – leczy i regeneruje."
https://www.astromagia.pl/anioly/twoj-aniol/1168-wzywam-ci-rafaelu
Archaniele Rafaelu! Przybądź do mojego życia!
Proszę uzdrów moje ciało na wszystkich poziomach.
Spraw by stało się silne i niezawodne, aby służyło mi dobrze każdego dnia.
Proszę wypełnij światłem moje myśli tak, aby tworzyły wyłącznie pozytywne wzorce zdrowia.
Proszę wypełnij światłem wszystkie komórki mojego ciała. Niech każda z nich promieniuje siłą, miłością i harmonią.
Proszę Archaniele Rafale, niech każdego dnia będzie przy mnie jeden z Twoich Aniołów.
Proszę niech chroni mnie przed wszelkimi negatywnymi emocjami.
Amen.
"Jak działa jego uzdrawiająca energia? Rafael otacza nas leczniczym światłem w trzech kolorach: białym, żółtym, zielonym.
Biały daje siłę. Żółty jest najbardziej intensywny. Widać go gołym okiem, jednak gdy dociera do skóry lub siatkówki, przekształca się, tworząc iluminację tęczowych promieni. Zielony jest z nich najdłuższy i pewnie dlatego trafia do chorych części ciała. To właśnie ten promień potrafi zdziałać cuda – leczy i regeneruje."
https://www.astromagia.pl/anioly/twoj-aniol/1168-wzywam-ci-rafaelu