30-08-2018, 16:22
Mnie niestety z przykrością muszę stwierdzić, że karta Śmierć zawsze pokazuje negatywy. I to takie niszczycielskie. Wcale nie zmieniające nikogo na lepsze. Nie chodzi o wypadki czy tragedie, ale niestety dla mnie nigdy nie była to karta przynosząca "dobrą zmianę" W odróżnieniu do Wieży, która np wielokrotnie mi osobiście pokazała bardzo przyjemne zaskoczenie takie niezależne ode mnie i moich działań tylko od losu, np nagłe spotkanie, nagłe wydarzenie ,ale przyjemne lecz nieoczekiwane zupełnie, takie nie do pomyślenia. Za to Śmierć szczególnie też jeżeli chodzi o relację z drugą osobą to jest bardzo negatywna karta. Ona nawet neutralna niedwrócona pokazuje zawsze kłótnie, taką bezwzględność w związku, znajomości, relacji. To raczej karta bezwzględnego przebiegu rzeczy. Obojętnie co robisz, jak coś próbujesz naprawić, zawsze zostanie ta Śmierć, a im ona bardziej negatywna tym więcej agresji, gniewu itp Ani Moc ani Wieża nie dawała takich kłotni, takiego żalu i braku zrozumienia, bezsensownej walki, przegranej - tak jak Śmierć. Przeze mnie ta karta nigdy w życiu nie będzie pozytywnie odebrana...