02-10-2018, 18:30
Błyskawiczne batony kokosowe bez pieczenia
Składniki:
2 szklanki wiórków kokosowych
4 łyżki oleju kokosowego
1/2 szklanki miodu (w wersji wegańskiej można zastąpić syropem z agawy albo syropem klonowym)
1/4 łyżeczki soli
Wykonanie:
Składniki:
2 szklanki wiórków kokosowych
4 łyżki oleju kokosowego
1/2 szklanki miodu (w wersji wegańskiej można zastąpić syropem z agawy albo syropem klonowym)
1/4 łyżeczki soli
Wykonanie:
- Wszystkie składniki wrzuć do malaksera i ucieraj chwilę.Niedużą formę (naprawdę małą, ja wzięłam 17x17cm) wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę i dobrze dociśnij łyżką.
- Wstaw do lodówki na ok. godzinę. Ale ja przyspieszyłam to i wstawiłam do zamrażarki na 20 minut.
- Pokrój w niewielkie batony. Możesz polać polewą z gorzkiej czekolady bez dodatku cukru.
- Możesz je przechowywać w lodówce nawet przez tydzień