Śledziowe wariacje
#13

   
Śledzie z Żurawiną, Orzechami i Czosnkiem
Składniki:
0,5  kg filetów śledziowych a la matias
200 g orzechów włoskich
200 g  żurawin
1/2 główki czosnku
2 łyżeczki kozieradki 
pieprz
1/2 l oleju

Sposób przygotowania:
Śledzie zamoczyć na kilka godzin, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. 
Orzechy pokroi i prażyć na suchej patelni. 
Kozieradkę również prażyć na suchej patelni. 
Czosnek obrać i pokroić na plasterki. 
Orzechy, żurawinę i przyprawy wymieszać dokładnie z olejem. 
Śledzie przełożyć do słoika i zalać przygotowaną zaprawą. 
W razie potrzeby dolać oleju, żeby przykrył śledzie.
źródło

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości