03-12-2018, 18:25
Lordsoth jedynym sposobem jaki znam, by sprawdzić dodatkowo co oznacza pojedyncza karta jest dodatkowy rozkład. Stosuję ten sposób bardzo rzadko, bo czasami tylko komplikuje odczyt, nie zawsze wszystko wyjaśnia. Nigdy nie robiłam go do jednej wyciągniętej karty- karta dnia, karta podpowiedź. Jeśli w rozkładzie obszernym, celtycki, roczny, droga, nie rozumiem jednej karty, wydaje mi się na danej pozycji zupełnie nie do odczytania( zwłaszcza jeśli dotyczy dalszego postępowania) sprawdzam dodatkowo.
Wykonuję wtedy rozkład Hajo Banzhafa "Co oznacza karta X w ostatnim rozkładzie" z książki Klucze do Tarota. Jest czytelny, prosty i jedyny jaki stosuję w razie sprawdzania. Mogę Ci go polecić, do wykonania w razie wątpliwości. Nie radze go jednak nadużywać, bo to mija się z celem.
............3............
......1.........2.......
...........4.............
1. to, o co chodzi.
2. tego karta nie oznacza.
3. to karta oznacza.
4. do czego to służy, dlaczego jest to dobre.
Wykonuję wtedy rozkład Hajo Banzhafa "Co oznacza karta X w ostatnim rozkładzie" z książki Klucze do Tarota. Jest czytelny, prosty i jedyny jaki stosuję w razie sprawdzania. Mogę Ci go polecić, do wykonania w razie wątpliwości. Nie radze go jednak nadużywać, bo to mija się z celem.
............3............
......1.........2.......
...........4.............
1. to, o co chodzi.
2. tego karta nie oznacza.
3. to karta oznacza.
4. do czego to służy, dlaczego jest to dobre.