23-01-2012, 00:37
- Dobra niech bedzie i o AM , zedytuje watek ...
No a teraz ciag dalszy bo chodzi mi pogłowie jeszcze jeden....
Przychodzi Głupiec do Koła Fortuny i prosi:
- Chce żebys spelniła moje 3 życzenia...bo inaczej wsadzę Ci mój kijek w szprychy...
- A jakie Ty je masz , ale obiecaj mi że zaniechasz zamiaru, bo ja się muszę ciągle kręcić....
- OK , mówi Głupiec...po pierwsze chcę być bardzo bogaty, żebym nie musiał latać jak żebrak po okolicy..
- To da się zrobić od ręki, co dalej?
- Chcę byc sławny jak Gwiazda , żeby do mnie wszyscy lgnęli najwet z najdalszych stron...
- To też jest łatwe i da się zrobić , i co jeszcze? - mówi Koło Fortuny
- Po trzecie chcę żeby wszyscy co do mnie przyjdą klękali i w skupieniu modlili się do mnie jak to robią u Kapłana a ja im będę przynosił ulgę w cierpieniach...
- No tutaj musze zawołać do pomocy Maga , pozwolisz ?
- No dobra byleby było szybko...
Na to Koło Fortuny woła Maga i mówi , słuchaj stary ten pan życzy sobie żebys zamienił go w złotą muszle klozetową od zaraz...
No a teraz ciag dalszy bo chodzi mi pogłowie jeszcze jeden....
Przychodzi Głupiec do Koła Fortuny i prosi:
- Chce żebys spelniła moje 3 życzenia...bo inaczej wsadzę Ci mój kijek w szprychy...
- A jakie Ty je masz , ale obiecaj mi że zaniechasz zamiaru, bo ja się muszę ciągle kręcić....
- OK , mówi Głupiec...po pierwsze chcę być bardzo bogaty, żebym nie musiał latać jak żebrak po okolicy..
- To da się zrobić od ręki, co dalej?
- Chcę byc sławny jak Gwiazda , żeby do mnie wszyscy lgnęli najwet z najdalszych stron...
- To też jest łatwe i da się zrobić , i co jeszcze? - mówi Koło Fortuny
- Po trzecie chcę żeby wszyscy co do mnie przyjdą klękali i w skupieniu modlili się do mnie jak to robią u Kapłana a ja im będę przynosił ulgę w cierpieniach...
- No tutaj musze zawołać do pomocy Maga , pozwolisz ?
- No dobra byleby było szybko...
Na to Koło Fortuny woła Maga i mówi , słuchaj stary ten pan życzy sobie żebys zamienił go w złotą muszle klozetową od zaraz...