21-03-2019, 13:21
Cytat:Moc jako karta przenikania się dwóch sił... (na karcie Rider-Waite'a kobiecej uczuciowości i "dyplomacji", oraz zwierzęcej ekspansywnej fizyczności) - obrazowo rzecz ujmując, Moc to karta zapasów... również tych łóżkowych. Gwiazda natomiast (naga kobieta na karcie u Waite'a) jako karta nieskrępowania, otwarcia na nowe, a także świadomości i akceptacji własnego ciała (w negatywie karta ta może mówić o zahamowaniach seksualnych).
Dziękuję, bardzo dużo mi wyjaśniłaś właśnie w tym celu, wspólnych interpretacji i dyskusji założyłem ten temat
Cytat:Nagromadzenie kart dworskich w rozkładzie w zależności od płci partnera,na którego wróżymy jest znakiem, że w relacji są aktywne osoby trzecie i to jaką rolę one pełnią w życiu jednego z partnerów możemy uzyskać wyciągając do nich dodatkowe karty.
Tak, karty dworskie mogą nawet w jakiś sposób wskazać, kim jest osoba uczestnicząca w zdradzie. Dlatego też, jakoś nie przemawiają do mnie teorie, że 'płeć na karcie nie ma znaczenia w stosunku do płci osoby, którą sprawdzamy' - jeżeli np. sprawdzam kobietę, a wychodzi mi Cesarz, dla mnie - na chłopski rozum - będzie to oznaczać to, co ta karta sugeruje (bez opisu osoby). Jeżeli wyjdzie Arcykapłanka, to już na bank wiem, że ta karta opisuje ją. I vice versa.
Cytat:A tak, masz oczywiście rację, Lady - zapomniałam o tym wspomnieć - na przykład dwie królowe w jednym rozkładzie...
Co one oznaczają?