23-05-2019, 14:13
(31-05-2018, 17:30)Joana napisał(a): Podałam tą informację post wyżej.
"-Włożyć go na dzień lub więcej do czystej osolonej wody. Jednak niektórym minerałom może to zaszkodzić- lazuryt, malachit, kamień księżycowy, turkus."
Osoba zainteresowana doczyta dokładnie w jaki sposób można oczyścić dany minerał. Gdy rozpoczynałam moją przygodę z kamieniami zaczęłam od informacji dostępnych w internecie, książek i czytałam... Co do oczyszczania pod bieżącą wodą, zwyczajowo wypowiada się na głos bądź w myślach formułkę - "oczyszczam Cię abyś dobrze mi służył". Oczywiście treść wypowiadanych słów może być inna. Programowanie kryształów to jest już odrębne zagadnienie, w które nie wchodziłam, bo nie zapytałeś. Na forum są te wszystkie informacje, uporządkowane w odpowiednich działach, wystarczy poszukać :)
Mogłabyś napisać coś wiecej o programowaniu?
Czy informacje o mineralach znajdują się tylko w dziale Dary Ziemi?
Nie wiem czy dobrze robilam ale najpierw oczyszczałam minerały, później ładowałam energią słońca, księżyca, ziemi, roślin (oczywiscie najpierw pytając o zgodę). Później układałam jakby życzenie w czym ma pomagać dany minerał, zapalałam świece, medytowałam, kartkę spaliłam od płomienia świecy a wszystko zakopałam w ziemi. Dawno już tego nie robiłam. A ostatnio nabyłam dwa minerały i muszę wreszcie zabrać się za oczyszczanie itd..