24-10-2020, 23:43
Różana Kawa Mrożona
Lekka kawa mrożona – bez kremowej śmietany, lodów, itp. kalorycznych dodatków.
Lekko tylko posłodzona brązowym cukrem i udekorowana malutkim kleksem Śnieżki light.
Woda różana nadaje jej bardzo wyraźny, specyficzny smak.
Przepis
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody lub kruszony lód
1 łyżeczka cukru Muscovado
1 łyżeczka wody różanej
kleks odtłuszczonej bitej śmietany, np. Śnieżki light
wiórki gorzkiej czekolady
Umieść w blenderze kawę, wodę (bądź lód), mleko, cukier oraz wodę różaną.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i przelej do wysokiej szklanki.
Udekoruj kawę bitą śmietaną (najlepiej light) i wiórkami ciemnej czekolady.
źródło