2 Buław - Oswald Wirth Tarot - dyskusja

Zagadka napisał(a):Eremit, jeśli dobrze zrozumiałam, to preferujesz te karty (Oswald Wirth Tarot)?
[/b]
Nie, źle zrozumiałaś Język
Tą talia wrózyłem jakies 2-3 lata i nie było to latwe, własnie przez te blotki. Kupiłem ją we Wloszech jakies 15 lat temu, jakos sobie radziłem, często wróżyłem samymi AW :mrgreen: Nigdy nie umiałem spamiętać znaczeń blotek tych kart, ale i tak głównie inuicyjnie wróżyłem (od początku właściwie). Potem coś tam sie mimo chodem utrwaliło z książki, jak juz po włoskiemu zacząłem szprechać. tego typu blotki kojarzyłem na różne sposoby, jak napisali Zib i miriam, bo ja nienawidze pamięciowego uczenia się.
Później uzywałem Tarota marsylskiego, też z takimi blotkami :| a preferuję Waite'a którego uzywam od paru lat.

Chyba mnie źle zrozumiałaś, bo jestem może zbyt ortodoksyjny :roll: Każdy może swojego Tarota zrobić i nie widzę problemu, ale w ramach przyzwoitości i tradycji. Tarot do klasycznych wersji tworzył sie 400 lat, a może i więcej, więc uszanujmy to. Pewnych rzeczy nie mogę zdzierżyś, jak zmiana nazw AW, zupelnie inne znaczenia i generalnie wszelkie dziwactwa :evil:
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości