13-02-2012, 21:57
Gnocchi - inne kopytka
Składniki:
2-3 kg ziemniaków
2 jaja
mąka
sól
Ugotowane ziemniaki, gdy wystygną mieszamy z mąką, jajkami i solą i wyrabiamy ciasto tak jak na nasze kopytka. Formułując okrągłe małe kuleczki na których odciskamy ciasto widelcem. Gotujemy je, aż do wypłynięcia na wierzch. Podajemy je z sosem pieczeniowym, pieczarkowym, pomidorowym czy serowym jak kto woli.
Buon appettito
Składniki:
2-3 kg ziemniaków
2 jaja
mąka
sól
Ugotowane ziemniaki, gdy wystygną mieszamy z mąką, jajkami i solą i wyrabiamy ciasto tak jak na nasze kopytka. Formułując okrągłe małe kuleczki na których odciskamy ciasto widelcem. Gotujemy je, aż do wypłynięcia na wierzch. Podajemy je z sosem pieczeniowym, pieczarkowym, pomidorowym czy serowym jak kto woli.
Buon appettito