03-10-2021, 13:15
(02-10-2021, 10:58)nastek96 napisał(a): Kama:myjesz twarz olejami i nie używasz już żadnych detergentów?
New_vision: jestem zainteresowany mezoterapią, ale na skórę głowy. Miałaś wstrzykiwane jakieś koktajle witaminowe, czy komórki macierzyste odwirowanie z twojej krwii?
Olejowanie właśnie zaczynam po półrocznej przerwie. Olej migdałowy z Rossmanna. Nim usuwam makijaż aż do efektu czystej skóry - 2, 3 nałożenia i masowania twarzy.
Potem nakładam na noc krem pod oczy i odżywczy krem na twarz. Jesienią i zimą wybieram głównie kremy z retinolem. Na wiosnę-lato lepiej się sprawdzają lekkie kosmetyki, w tym z kwasem hialuronowym, Q10, witaminą C. Ale ogólnie to ja mam suchą skórę, więc nie boję się takiej bardziej "tłustej" i intensywnej pielęgnacji. I maseczek, także tych "płachtowych". Natomiast podstawowym, najważniejszym dla mnie kosmetykiem na dzień są żelowe płatki pod oczy. Takie francusko-koreańskie. Doskonały efekt przy tendencji do cieni pod oczami. Robiłam zabiegi, ostrzykiwanie w gabinetach (bolesne strasznie), a te płatki regularnie stosowane dają dużo lepsze efekty i wychodzą taniej (ok. 60 zł miesięcznie).
LeCaro, każdy ma inną cerę i wiadomo, że nie u wszystkich sprawdzą się te same metody. Ale próbować zawsze warto
Zachęciłaś mnie do sprawdzenia tych koreańskich produktów, zwłaszcza toników, które do tej pory postrzegałam jako coś zbędnego. Dzięki!