28-03-2022, 18:30
Herbata Indyjska z Bazylii i Kardamonu
Składniki
Mleko- 200 ml
Woda – 20 ml
Liście Herbaty Indyjskiej - 1 łyżka
Kardamon (elaichi) w proszku - 1 łyżka
Cukier do smaku
Liście Bazylii (tulsi) - 3 do 4
Płatki imbirowe – 1/2 łyżeczki
Zagotuj wodę w rondelku lub czajniczku.
Dodaj liście herbaty i dodaj do niej cukier.
Ustaw palnik na małym płomieniu.
Podgrzej herbatę, aż zmieni kolor na brązowy.
Zmiel liście bazylii, kardamon i płatki imbiru na drobną pastę i dodaj do wrzącej wody.
Teraz dodaj do niego mleko.
Wyłącz płomień i pozostaw na 2-3 minuty.
Odcedź miksturę do filiżanki herbaty.
https://recipes.timesofindia.com/article...d=65820322
Składniki
Mleko- 200 ml
Woda – 20 ml
Liście Herbaty Indyjskiej - 1 łyżka
Kardamon (elaichi) w proszku - 1 łyżka
Cukier do smaku
Liście Bazylii (tulsi) - 3 do 4
Płatki imbirowe – 1/2 łyżeczki
Zagotuj wodę w rondelku lub czajniczku.
Dodaj liście herbaty i dodaj do niej cukier.
Ustaw palnik na małym płomieniu.
Podgrzej herbatę, aż zmieni kolor na brązowy.
Zmiel liście bazylii, kardamon i płatki imbiru na drobną pastę i dodaj do wrzącej wody.
Teraz dodaj do niego mleko.
Wyłącz płomień i pozostaw na 2-3 minuty.
Odcedź miksturę do filiżanki herbaty.
https://recipes.timesofindia.com/article...d=65820322