01-05-2022, 01:54
Selena- ale Morawiecki i nasi rządzący mówili o tym nie raz, żeby Unia nam dała kasę na uchodźców. Może rzeczywiście nie chcą "dramatyzować" sytuacji ( rozumiem trochę ich, bo też nie chcą przyznawać się do słabości- to nie jest łatwe mówić, że państwo sobie może nie poradzić z tak dużą liczbą uchodźców). Z drugiej strony takie trochę "granie na emocjach" Zachodu może być pożądane i rząd powinien nad tym się zastanowić. Tylko znowu- jak już nasi rządzący coś powiedzą, to wyjdzie Ci taki Trzaskowski do CNN i mówi, że w Polsce są łamane prawa ludności LGBT, a rząd nie pomaga samorządom w sprawie uchodźców. Naprawdę nie wiadomo co w takich sytuacjach zrobić. Do cholery jasnej- mamy wojnę za naszymi granicami, Ukraina walczy o życie, a ten głupek nas szkaluje na arenie międzynarodowej! I jak wtedy mają mieć do nas sympatię na Zachodzie? Opozycja po prostu- poza wyjątkami w postaci części PSL, Lewicy czy nawet Konfederacji- nie rozumie, że musimy naprawdę działać razem. Jak Putin i Łukaszenka otrzymują nie raz raporty odnośnie Polski i naszej sceny politycznej, to jestem pewien, że zrywają boki ze śmiechu przez całe godziny hahaha. Wiem, że to jest idealistyczne i nierealne, ale najlepiej byłoby, żeby wszyscy polscy europarlamentarzyści zrobili konferencję prasową z oficjalną prośbą o przyznanie Polsce kasy na uchodźców i z Funduszu Odbudowy. Wtedy pieniądze byśmy dostali. Ale jak dalej opozycja będzie uważała, że kasa dla Polski będzie dla niej niekorzystna, bo wzrośnie poparcie dla PiS, to naprawdę nie ma Selena o czym rozmawiać. To nie jest tak, że uwziąłem się na opozycję "dla zasady". Gdyby oni zamknęli gęby i nic nie mówili złego na temat Polski na świecie, to bym ich pochwalił. Ale nie. Muszą chcieć zabrać Polsce pieniądze. Wiem, że w tej chwili używam ostrego języka i w tekście naukowym starałbym się ważyć słowa, ale naprawdę tego nie da inaczej się skomentować. Kiedyś kanclerz Bismarck mówił, że dajmy Polakom władzę, a oni się sami wykończą hahaha. Śmiech oczywiście jest ironiczny, a słowa tego polityka niemieckiego nie tracą niestety na aktualności ponad 130 lat.
Mam jednak cały czas nadzieję- jako numerologiczna 3 i osoba dość optymistycznie patrząca na świat hahaha, że coś się zmieni. Nie oczekuję wiele- tylko po prostu jedności w sytuacji, gdzie ważą się też losy Polski.
Mam jednak cały czas nadzieję- jako numerologiczna 3 i osoba dość optymistycznie patrząca na świat hahaha, że coś się zmieni. Nie oczekuję wiele- tylko po prostu jedności w sytuacji, gdzie ważą się też losy Polski.