11-05-2022, 22:41
[attachment=49647]
Herbata Ziołowa-Kłosowiec Pomarszczony-Korean Mint
Agastache Rugosa lub Mięta Koreańska to roślina pochodząca z Azji Wschodniej.
Występuje w Korei, Chinach, Japonii, Tajwanie i Wietnamie.
Inne popularne nazwy tej rośliny to Blue Lucorice, Purple Giant Hyssop, Huo Xiang i Chinese Patchoul.
Agastache Rugosa, znana również jako Korean Mint lub Korean Hyzop, emanuje swoimi jadalnymi kwiatami i jadalnymi liśćmi przyjemnym smakiem lukrecji oraz bardzo świeżym i intensywnym anyżem.
Co myślisz o herbatkach ziołowych do samodzielnego osuszania ?
Jeśli chcesz dodać trochę naparu brzoskwini... poczujesz prawdziwą słodycz!
Herbata z Agastache Rugosa
Liście Agastache rugosa mają silny zapach anyżu i są spożywane na surowo lub gotowane.
Liście można suszyć i posypać sałatką, aby dodać smaku.
Liście Agastache Rugosa są używane jako substytut francuskiego estragonu lub zaparzone w herbacie, a kwiaty mieszane w sałatkach mesclun.
Herbata ma rozgrzewający charakter i pomaga w przekrwieniu klatki piersiowej, biegunce, bólu głowy, wilgoci w układzie pokarmowym, słabym apetycie i trawieniu, porannych mdłościach, wzdęciach brzucha, niestrawności, nudnościach, wymiotach i innych problemach trawiennych.
Herbata jest uważana za antybakteryjną, przeciwgrzybiczą, aromatyczną, wiatropędną, napotną, przeciwgorączkową i żołądkową.
źródło
Herbata Ziołowa-Kłosowiec Pomarszczony-Korean Mint
Agastache Rugosa lub Mięta Koreańska to roślina pochodząca z Azji Wschodniej.
Występuje w Korei, Chinach, Japonii, Tajwanie i Wietnamie.
Inne popularne nazwy tej rośliny to Blue Lucorice, Purple Giant Hyssop, Huo Xiang i Chinese Patchoul.
Agastache Rugosa, znana również jako Korean Mint lub Korean Hyzop, emanuje swoimi jadalnymi kwiatami i jadalnymi liśćmi przyjemnym smakiem lukrecji oraz bardzo świeżym i intensywnym anyżem.
Co myślisz o herbatkach ziołowych do samodzielnego osuszania ?
Jeśli chcesz dodać trochę naparu brzoskwini... poczujesz prawdziwą słodycz!
Herbata z Agastache Rugosa
Liście Agastache rugosa mają silny zapach anyżu i są spożywane na surowo lub gotowane.
Liście można suszyć i posypać sałatką, aby dodać smaku.
Liście Agastache Rugosa są używane jako substytut francuskiego estragonu lub zaparzone w herbacie, a kwiaty mieszane w sałatkach mesclun.
Herbata ma rozgrzewający charakter i pomaga w przekrwieniu klatki piersiowej, biegunce, bólu głowy, wilgoci w układzie pokarmowym, słabym apetycie i trawieniu, porannych mdłościach, wzdęciach brzucha, niestrawności, nudnościach, wymiotach i innych problemach trawiennych.
Herbata jest uważana za antybakteryjną, przeciwgrzybiczą, aromatyczną, wiatropędną, napotną, przeciwgorączkową i żołądkową.
źródło