Kłosowiec
#8

[attachment=49647]
Herbata Ziołowa-Kłosowiec Pomarszczony-Korean Mint
Agastache Rugosa lub Mięta Koreańska to roślina pochodząca z Azji Wschodniej.
Występuje w Korei, Chinach, Japonii, Tajwanie i Wietnamie.
Inne popularne nazwy tej rośliny to Blue Lucorice, Purple Giant Hyssop, Huo Xiang i Chinese Patchoul.

Agastache Rugosa, znana również jako Korean Mint lub Korean Hyzop, emanuje swoimi jadalnymi kwiatami i jadalnymi liśćmi przyjemnym  smakiem lukrecji oraz bardzo świeżym i intensywnym anyżem.
Co myślisz o herbatkach ziołowych do  samodzielnego osuszania ? 
Jeśli chcesz dodać trochę naparu  brzoskwini... poczujesz prawdziwą słodycz!

Herbata z Agastache Rugosa
Liście Agastache rugosa mają silny zapach anyżu i są spożywane na surowo lub gotowane.
Liście można suszyć i posypać sałatką, aby dodać smaku.
Liście Agastache Rugosa są używane jako substytut francuskiego estragonu lub zaparzone w herbacie, a kwiaty mieszane w sałatkach mesclun.
Herbata ma rozgrzewający charakter i pomaga w przekrwieniu klatki piersiowej, biegunce, bólu głowy, wilgoci w układzie pokarmowym, słabym apetycie i trawieniu, porannych mdłościach, wzdęciach brzucha, niestrawności, nudnościach, wymiotach i innych problemach trawiennych.
Herbata jest uważana za antybakteryjną, przeciwgrzybiczą, aromatyczną, wiatropędną, napotną, przeciwgorączkową i żołądkową.
źródło


Załączone pliki Obrazki
   

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Kłosowiec - przez Krystyna - 22-11-2018, 18:03
RE: Kłosowiec - przez Krystyna - 11-04-2022, 20:05
RE: Kłosowiec - przez Krystyna - 11-04-2022, 20:09
RE: Kłosowiec - przez Krystyna - 11-04-2022, 20:18
RE: Kłosowiec - przez Krystyna - 11-04-2022, 20:21
RE: Kłosowiec - przez Krystyna - 11-04-2022, 20:36
RE: Kłosowiec - przez Krystyna - 11-04-2022, 21:42
RE: Herbata Ziołowa - przez Krystyna - 11-05-2022, 22:41



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości