22-04-2016, 16:46
Zdrowe kwadraciki o smaku gorącej czekolady – bez cukru
Składniki:
-1 i 1/4 szklanki wrzącej wody
-3 łyżki żelatyny
-1/2 szklanki zimnej wody
-1/2 szklanki ciemnego kakao w proszku
-1/2 szklanki mleka kokosowego w proszku
-1 szklanka oleju kokosowego
-1/3 szklanki naturalnego miodu
-1 łyżka esencji waniliowej
-szczypta soli morskiej
-dodatkowy olej kokosowy do natłuszczenia formy do pieczenia
Wykonanie:
1. Nasmaruj formę (najlepiej szklane naczynie) do pieczenia i odstaw
2. W rondelku, w którym przygotujesz sos, zagotuj 1 i 1/4 szklanki wody
3. Zmieszaj blenderem żelatynę z 1/2 szklanką zimnej wody
4. Pozostaw żelatynę na kilka minut do momentu uzyskania konsystencji żelu
5. Następnie połącz wszystkie składniki
6. Miksuj/zblenduj do uzyskania gładkiej, płynnej konsystencji
7. Otrzymaną masę przelej do nasmarowanego naczynia
8. Umieść w lodówce do momentu stężenia
9. Pokrój w kostkę, smacznego !
Z powyższych składników przygotujemy około 25 kostek.
Składniki:
-1 i 1/4 szklanki wrzącej wody
-3 łyżki żelatyny
-1/2 szklanki zimnej wody
-1/2 szklanki ciemnego kakao w proszku
-1/2 szklanki mleka kokosowego w proszku
-1 szklanka oleju kokosowego
-1/3 szklanki naturalnego miodu
-1 łyżka esencji waniliowej
-szczypta soli morskiej
-dodatkowy olej kokosowy do natłuszczenia formy do pieczenia
Wykonanie:
1. Nasmaruj formę (najlepiej szklane naczynie) do pieczenia i odstaw
2. W rondelku, w którym przygotujesz sos, zagotuj 1 i 1/4 szklanki wody
3. Zmieszaj blenderem żelatynę z 1/2 szklanką zimnej wody
4. Pozostaw żelatynę na kilka minut do momentu uzyskania konsystencji żelu
5. Następnie połącz wszystkie składniki
6. Miksuj/zblenduj do uzyskania gładkiej, płynnej konsystencji
7. Otrzymaną masę przelej do nasmarowanego naczynia
8. Umieść w lodówce do momentu stężenia
9. Pokrój w kostkę, smacznego !
Z powyższych składników przygotujemy około 25 kostek.