Karty odwrócone

Tarofides napisał(a):Twój wywód bezprzedmiotowy jest.
Raczej nazwałabym go bezcelowym. Istnieje wiele mitów dotyczących stosowania kart odwróconych i chyba nic nie jest w stanie tego zmienić.
Zamierzam zająć się zaraz wiosennymi porządkami, więc tak w skrócie napiszę: jeśli prognoza ma być pozytywna, to nie ma znaczenia jakiej metody używamy - pojawią się karty pozytywne dla danego pytania. Jeśli w talii 77 kart miałoby wydźwięk negatywny, to wylosujemy wtedy tę jedną pozytywną. Główną rolę gra tutaj Tarot i wszystko, co jest z nim związane, a nie przypadek wynikający z rachunku prawdopodobieństwa.
Zatem ilość kart postrzeganych pozytywnie i negatywnie (jako jeden z argumentów) nie ma znaczenia tym bardziej, że w zależności od pytania, rozkładu zmieniają one swoją wymowę.
Tarofides napisał(a):Mówisz do podświadomości NIE PALĘ, a ona nie wychwytuje słowa NIE i mysli o co mu chodzi z tym paleniem, pewnie chce żeby palić
Czyli spokojnie można afirmować, np: "nie mam kasy"? Żartuję Oczko To wszystko nie jest takie proste, gdyby tak było nie mielibyśmy negatywnych kodów i nie musielibyśmy zmieniać pewnych przekonań w stylu " i tak się nie uda". W głównej mierze chodzi o obraz, jaki pojawia się w naszej wyobraźni w związku ze słowami, nie o same słowa. W każdym razie nie ma to związku z kartami odwróconymi.

Lady of dreams Kwiatek , ma ewo01 Kwiatek, każdy od każdego może się czegoś nauczyć, nie uważam siebie za osobę, która posiada jakąś większą wiedzę. Ale stosuję karty odwrócone, więc piszę, co jest mi wiadomo na ten temat. Przy czym nie są to tylko moje doświadczenia.
Tarofides napisał(a):czy to pomysł pani Ch. (jej nie czytałem )
To szkoda, bo może pewne uwagi nie pojawiałyby się na forum.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości