18-03-2012, 08:47
Tarofides napisał(a):Jeżeli mamy wylosować tę jedna pozytywną, albo negatywną, to po co odwracać Hehe sama argumentujesz przeciwko odwracaniuTłumaczyłam dlaczego odwracam karty parę postów wstecz. Postaraj się przeczytać to ze zrozumieniem.
Gośka napisał(a):Czyli spokojnie można afirmować, np: "nie mam kasy"? Żartuję
Tarofides napisał(a):No właśnie można! Tematu nie drążyłem, ale ponoć jest taka koncepcja w związku z tym i brzmi mniej więcej tak. Jeżeli czegoś chcesz, to obawiaj się że to dostaniesz. Obawa to jakby silniejsza emocja niż zwykła chęć i zadziała silniej, a podświadomość i tak skupi się na tym czego się "obawiamy" i to przyciągnie.Czyli w tym wypadku brak kasy

Tarofides napisał(a):Jasne że to nie jest takie proste, ale wiemy, że nasz szympans nie zwraca uwagi na słowo NIE, zatem lepiej "przygłupowi" nie odwracać obrazkówNo właśnie, już wszystko jasne. Jeśli już antropomorfizujemy podświadomość, to trudno jest współpracować z nią, mając o niej takie zdanie.
Tarofides napisał(a):jej będa na końcuTarofidesie, ja kończę tę dyskusję. Nie mam ochoty już brać w niej udziału i to bynajmniej nie z braku argumentów. Pozdrawiam.