17-10-2022, 19:32
Dziękuję Wszystkim za udział.
Brudny, biały kot podbiegł do mnie w przejściu podziemnym. Odsunęłam się (nie lubię kotów, boję się ich :--)).
Wieczorem opowiedziałam to mężowi, a on pojechał w to miejsce i go wziął.
Kot stary, biały, jedno oko niebieskie, drugie żółte. Uważam, że dobrze się u nas miał. Chyba przypominałam mu jego panią. Był ułożonym kotem. Często wyglądał przez okno. Nie chciałam, aby był ograniczony i dałam mu wolność otwierając drzwi od tarasu. Liczyłam na to, że nas polubił i z nami zostanie, wolnym krokiem poszedł w siną dal... i nie wrócił.
Prawidłowe odpowiedzi podkreśliłam.
Jesteście świetnymi wróżbitami! Gratulacje :--)
Najwięcej zobaczyła Lysandra i poprowadzi kolejny warsztat. Do dzieła!
Brudny, biały kot podbiegł do mnie w przejściu podziemnym. Odsunęłam się (nie lubię kotów, boję się ich :--)).
Wieczorem opowiedziałam to mężowi, a on pojechał w to miejsce i go wziął.
Kot stary, biały, jedno oko niebieskie, drugie żółte. Uważam, że dobrze się u nas miał. Chyba przypominałam mu jego panią. Był ułożonym kotem. Często wyglądał przez okno. Nie chciałam, aby był ograniczony i dałam mu wolność otwierając drzwi od tarasu. Liczyłam na to, że nas polubił i z nami zostanie, wolnym krokiem poszedł w siną dal... i nie wrócił.
Prawidłowe odpowiedzi podkreśliłam.
(08-10-2022, 18:45)Lysandra napisał(a): Jestem beznadziejna w określaniu takich rzeczy - mam wrażenie, że mrówki od słonia w ten sposób nie odróżnię, ale spróbujęDużo zobaczyłaś w kartach. Mam nadzieję, że kotek znalazł fajny domek.
IX Pustelnik, 6 kielichów, VII Rydwan
1. Opis wyglądu - pokazał mi się starszy kot, czyli nie kociątko, białe lub szare - pręgowane, z ciemnymi ciapkami. Kot pokazał się bardzo energiczny i zadziorny. Może mieć oczy różnej barwy lub takie, które zawierają kolorowe plamki. Oczy niebieskie lub złote/bursztynowe. Budowa przeciętna - ani wychudzony ani grubiutki.
4 buławy, 7 kielichów, Wyskoczyły mi dwie Karty IV Cesarz
2. Na początku pokazuje mi się, że mógł z wami przebywać, jednak ostatecznie widzę znalezienie dla niego innego domu.
(08-10-2022, 21:01)czarnula44 napisał(a): Jak wygląda kot?Dobrze go opisałaś.
4 denary Paź Denarów Umiarkowanie
Kotek może byc szaro- bury miejscami jakby podpalany w sensie może mieć miejscami futerko w rudawym kolorze albo jasnym. Oczy mogą się różnić barwą. Jedno oczko może być ciemniejsze od drugiego. Kotek jest ciekawy świata.
Czy mieszka z Wami?
3 mieczy 3 denary Kochankowie
hmm..pierwsza karta sugeruje że nie..ktoś go szukał i kotek wrócił do właściciela??
(11-10-2022, 20:33)anussshka napisał(a): To jeszcze jaByło nam smutno, że nie wracał. Ale też poczuliśmy ulgę.
1. Proszę opiszcie jego wygląd.
4 kielichy, 2 kielichy, księżyc
Kot jest rudawy, pomarańczowawy, podpalany, jasnobrązowy. Kot był bardzo uczuciowy. Przywiązany do ludzi. Trochę zamknięty w sobie (być może na początku dość nieufny). Lubił buszował w nocy, w blasku księżyca. W dzień spokojny. Odpalał się na noc.
2. Czy kot dziś jest naszym domownikiem?
7 kielichów, 5 pałek, Król Mieczy
Byliście bardzo niezdecydowani co do tego kota. Była duża niejasność oraz konflikt wewnętrzny w kwestii tego kota. Być może bardzo ożywiona dyskusja. Czasami 5 pałek wskazuje mi na jakiś grom z nieba - czyli coś mogło przesądzić o tym, że kotek nie będzie z Wami. Ostatecznie albo kot trafił do jakiegoś pana albo jakiś pan ostatecznie podjął tę decyzję, że kotek nie będzie z Wami.
(13-10-2022, 15:11)nastek96 napisał(a): 1.Wygląd: 8 mieczy, Król Mieczy, 4 mieczyDobre typowania wyglądu. Tak, myślę, że kot ten polubił swoją bezdomność.
Oj, nieciekawie wygląda. Taki jakby chorowity, zabiedzony. Może chudy. Tak jakby się bał własnego cienia. Przypuszczam, że ma rzadka sierść. Raczej nie ma się go ochoty przytulać z miłości. Barwa raczej jasna. Kot w poważniejszym wieku, może już staruszek.
2.Czy mieszka z wami? 0 Głupiec, XII Wisielec, 2 mieczy
No i mam zagwozdke. Wisielec i 2 mieczy wskazują na zatrzymanie w miejscu. Ale Głupiec, który rozpoczyna mówi o wędrówce...
Może on był typem podróżnika i jednak go udomowiliście. Uważam, że z Wami mieszka.
Jesteście świetnymi wróżbitami! Gratulacje :--)
Najwięcej zobaczyła Lysandra i poprowadzi kolejny warsztat. Do dzieła!