22-10-2022, 00:23
Zupa gulaszowa z wołowiną
Składniki:
0,5 kg mięsa wołowego
3 papryki
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 marchewka
słodka i ostra papryka w proszku
2 puszki pomidorów
2 liście laurowe
ziele angielskie
sól
Przygotowanie:
Cebulę i mięso wołowe pokroić i przesmażyć na rozpuszczonym tłuszczu.
Dodać rozgnieciony czosnek i paprykę, a następnie pomidory.
Przesmażyć, przełożyć do garnka i zalać ok. 0,7 litra wody.
Dodać ziele angielskie oraz liście laurowe.
Gotować do momentu, aż mięso będzie miękkie, przyprawić solą.
Marchew i paprykę pokroić i dodać do zupy, gotować jeszcze ok. 15-20 min. (do miękkości warzyw).
Podawać z pieczywem.
https://urodaizdrowie.pl/jesienne-zupy-1...przepisow/