Śledziowe wariacje
#28

   
Śledzie w Sosie Curry
450 g filetów śledziowych w oleju
250 g śmietany 18 %
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy francuskiej
1 płaska łyżeczka curry
szczypta kurkumy
szczypta chilli
3 ogórki korniszony
1  cebulka czerwona

Przygotowanie:
Śledzie moczymy przez ok 1 godzinę w wodzie ,osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kawałeczki "na raz"
Korniszony i cebulkę kroimy w kostkę.
W misce mieszamy majonez,śmietanę ,musztardę i przyprawy,dodajemy śledzie,korniszony i cebulkę,jeszcze raz wszystko mieszamy i gotowe.
Schładzamy w lodówce.
https://www.swojskiejedzonko.com/2019/11...olory.html

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości