13-02-2024, 01:12
https://empire-s3-production.bobvila.com...50x434.jpg
Thai Pepper
Capsicum Annuum Bird s Eye
Ta prawdopodobnie pochodząca z Meksyku roślina jest szeroko uprawiana w Azji Południowej i Południowo-Wschodniej i używana w kuchni azjatyckiej, ponieważ dodaje dużo ciepła, chociaż istnieje 79 odmian o różnym poziomie ciepła.
Te małe, cienkie Chili, czerwone lub zielone, dorastają od 1 do 2 cali i są często używane w proszku Chili i Curry.
Rośliny lubią upał, wilgotną glebę i pełne słońce.
Owoce dojrzewają po około 130 dniach.
https://www.bobvila.com/articles/types-of-peppers/
Thai Pepper
Capsicum Annuum Bird s Eye
Ta prawdopodobnie pochodząca z Meksyku roślina jest szeroko uprawiana w Azji Południowej i Południowo-Wschodniej i używana w kuchni azjatyckiej, ponieważ dodaje dużo ciepła, chociaż istnieje 79 odmian o różnym poziomie ciepła.
Te małe, cienkie Chili, czerwone lub zielone, dorastają od 1 do 2 cali i są często używane w proszku Chili i Curry.
Rośliny lubią upał, wilgotną glebę i pełne słońce.
Owoce dojrzewają po około 130 dniach.
https://www.bobvila.com/articles/types-of-peppers/