GEBO jest siódmą runą Oetta de Freya, jest to Runa daru, wymiany między ludźmi. 
Symbolizuje powiązania, które tkamy między sobą, ale także z całym wszechświatem, siłami natury i tym, jak możemy połączyć się z wyższymi płaszczyznami duchowymi.

Symbolizm wróżbiarski
GEBO jest Runą dawania, symbolizuje hojność, dzielenie się tym, co oferujemy, co tworzy więzi między ludźmi i jest wektorem harmonii. 
Symbolika GEBO nie ogranicza się do dosłownego znaczenia słowa dar, chodzi tutaj o wymianę, materialną lub niematerialną, powiązań, które tworzymy między sobą poprzez dialog i uwagę, jaką poświęcamy sobie nawzajem. 
Ta Runa jest powiązana z pojęciami przyjaźni, miłości, życzliwości, podkreśla znaczenie ludzkiego braterstwa, niezależnie od tego, czy jest to więź między dwoma braćmi, dwoma przyjaciółmi, czy też związek mężczyzny i kobiety.

GEBO nie ogranicza się do świata ludzi, mówi nam także o wymianie z całym światem, o hojności natury, o relacji z planem Bożym. 
Aby być w całkowitej harmonii z innymi ludźmi, człowiek musi być połączony z wyższymi płaszczyznami swojej świadomości. 
Jeśli nie będzie miał tej świadomości jedności wszechświata, jego relacje z innymi będą niepełne, bo nie będą częścią całości. 
GEBO przypomina nam, że naturą rzeczy jest to, że nie jesteśmy sami, i ostrzega nas przed izolacją i fałszywymi przywiązaniami.
Pytanie, jakie zadaje nam GEBO: 
Czy jestem świadomy uniwersalnej więzi, która łączy mnie z innymi ludźmi i czy jestem gotowy dzielić się z nimi tym, co do mnie należy?
https://www.elemiahvoyance.com/divinatio...runes/gebo

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości