Völuspá Runes Deck by Rann Poisoncage

"Czym jest Volüspá? 
Prawdopodobnie wiesz o Runach. 
Oprócz tego, że są starożytnym alfabetem języka nordyckiego, są również tradycyjnie używane, grawerowane w skałach, drewnie, a nawet kościach, aby przepowiadać przyszłość.

Stworzyłem tę talię dwa lata temu, pracując nad komiksem inspirowanym mitologią nordycką.

Zawsze kochałem runy, a jako Europejczyk dorastałem, chłonąc mity i historie o bogach, podobnie jak pewnie niektórzy dorastali, chłonąc historie o superbohaterach.

Dlaczego karty
Jestem ilustratorem i choć nie potrzebuję rysunków, żeby mówić, Runy mają swoje historie do opowiedzenia i chciałem dać popracować z nimi mojej wyobraźni.

Futhark starszy
Możesz zauważyć, że w wielu Taliach Run nazwy mogą się różnić. 
Wynika to głównie z transkrypcji, które są bardzo różne, więc ta sama Runa może być zapisana w wielu formach, dość często można znaleźć opublikowane książki o Runach z różną pisownią (posiadam trzy z różnymi nazwami, więc dokonałem wyboru).

Talia:
Jedyną rzeczą, jaką można tutaj zamówić, jest talia kart, zawierająca 25 ilustrowanych kart runicznych, a także kilka dodatkowych kart ze znaczeniem Run i instrukcją, jak wykonać prostą kartę dobierania (instrukcje są dostępne w języku francuskim i angielskim).

Specyfikacja: Talia kart zostanie wydrukowana na kartach o rozmiarze 62 mm x 100 mm i zostanie dostarczona w specjalnie zaprojektowanym pudełku

O MNIE
Nazywam się Rann, jestem francuskim artystą komiksowym i ilustratorem "
https://www.kickstarter.com/projects/vol...runes-deck

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Völuspá Runes Deck by Rann Poisoncage - przez Krystyna - 25-09-2020, 11:04
RE: Rune Cards Рунический оракул Волюспа. - przez Krystyna - 25-09-2020, 12:43
RE: Völuspá Runes Deck by Rann Poisoncage - przez Krystyna - 26-09-2024, 21:11
RE: Völuspá Runes Deck by Rann Poisoncage - przez Krystyna - 26-09-2024, 21:45
RE: Völuspá Runes Deck by Rann Poisoncage - przez Krystyna - 28-10-2024, 21:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości