Augelite

Właściwości metafizyczne i korzyści Augelite
Paleta kolorów Augelite ma różne znaczenia: biel i bezbarwność oznaczają czystość i rozwój duchowy, zieleń równowagę, żółć jasność myśli, niebieski lepszą komunikację, brąz stabilność, róż współczucie, szary neutralność, a czerń ochronę i transformację.

Augelite jest głównie związany z czakrą serca
To ustawienie pozwala energiom kryształu promować uzdrawianie umysłu, miłość i empatię. 
Poprzez pracę z czakrą serca Augelite pomaga ludziom zaakceptować siebie i budować silne relacje.

Żywiołem rządzącym związanym z Augelite jest Powietrze, które uziemia i stabilizuje jego energie. 
W feng shui umieszczenie Augelite w kierunku południowo-wschodnim może wzmocnić jego połączenie z żywiołem Powietrza, przyciągając wzrost, obfitość i stabilność do środowiska.

Saturn rządzi Augelite, łącząc kryształ z dyscypliną, mądrością i transformacją. 
Zachęca do samoświadomości i umiejętności pokonywania wyzwań poprzez wytrwałość. 
Wpływ Saturna na Augelite wspiera rozwój osobisty i wewnętrzną siłę.

Z Augelitem związane są wpływowe bóstwa: Inti, inkaski bóg słońca; Pachamama, inkaska bogini ziemi; Quetzalcoatl, aztecki bóg mądrości; Shiva, hinduskie bóstwo transformacji; i Quan-Yin, chińska bogini współczucia.

Augelite rezonuje z dwiema wibracjami numerycznymi: 4 oznaczającą stabilność i uziemienie, odpowiadającą jego powiązaniu z żywiołem Ziemi, oraz 5 oznaczającą zmianę i zdolność adaptacji, umożliwiającą pozytywne zmiany w życiu.
https://www.allcrystal.com/crystals/augelite/

[Obrazek: attachment.php?aid=81507]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Augelite - przez Krystyna - 21-07-2024, 21:20
RE: Augelite - przez Krystyna - 12-06-2025, 20:22
RE: Augelite - przez Krystyna - 12-06-2025, 20:40
RE: Augelite - przez Krystyna - 12-06-2025, 20:52
RE: Augelite - przez Krystyna - 12-06-2025, 21:02
RE: Augelite - przez Krystyna - 12-06-2025, 21:07
RE: Augelite - przez Krystyna - 13-06-2025, 12:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości