Dinobone-Dinosaur Bone

Dinobone to zupełnie nowa nazwa w świecie jubilerskim. 
Przywędrowała do nas z języka angielskiego. 
Jest używana do określenia specjalnej formacji mineralnej, a mianowicie zmineralizowanych kości dinozaurów. 
Dinobone ma reputację w branży jubilerskiej jako kamień wyłącznie męski. 
Wiadomo na przykład, że słynny hollywoodzki aktor Brad Pitt ma sygnet z czerwoną siateczką Dinobone. 
Warto zauważyć, że po prostu nie ma specjalnego terminu na takie skamieniałe kości dinozaurów. 
Ale ta nazwa zakorzeniła się zaskakująco łatwo. 
Nie można nazwać Dinobone osobnym minerałem. 
Jest to rodzaj skamieniałości, która powstała w wyniku nasycenia szczątków starożytnych jaszczurek pewnymi minerałami. 
Jednocześnie zachowała się struktura samej kości. 
Większość kości dinozaurów ludzie znajdują w złym stanie, zmiażdżone, w postaci kawałków i oddzielnych części, czasami znajdują się pojedyncze kręgi. 
Ponadto warunki klimatyczne mają negatywny wpływ; z tego powodu skamieniałości mogą nie być uważane za takie i dlatego nie mają wartości dla paleontologów. 
W rezultacie Dinobone swobodnie trafia w ręce kamieniarzy, którzy zamieniają skamieniałe kości w dzieła jubilerskie.
 Dinobone nie jest odrębnym minerałem; jest skamieniałością, która powstała w wyniku nasycenia szczątków dużych starożytnych jaszczurek substancjami mineralnymi z roztworów wodnych, które stopniowo wypełniały pory, zachowując jednocześnie strukturę kości. 

Prawie nic nie wiadomo o mitach i legendach, które byłyby związane z Dinobone. 
Ale to nie jest zaskakujące. 
W końcu ten „kamień” został odkryty całkiem niedawno. 
Chociaż pewne wyobrażenia na jego temat już się ukształtowały. 
Jest symbolem stabilności, długiego życia. 
Jest doskonałym amuletem na sukces w biznesie. 
Miłośnicy kamienia, którzy kontrolują swoje uczucia od noszenia tego czy innego kamienia, twierdzą, że Dinobone wzmacnia energię psychiczną, a nawet fizyczną, uspokaja lęki, zwłaszcza związane z podstawowymi, fundamentalnymi potrzebami, pragnieniami i instynktami. 
Mam pierścień z Dinobone i mogę podzielić się moimi osobistymi odczuciami na temat tego kamienia. 
Kiedy go założysz, poczujesz spokój, pewność siebie, siłę, aby stawić opór każdemu przeciwnikowi lub konfliktowi. 
To pewność siebie, energia i wola. 
Jeśli zbliża się sytuacja konfliktowa i wiem o tym z góry, zakładam mój ulubiony pierścień z kością starożytnej jaszczurki. 
Wiem na pewno, że nie przegram w konflikcie, potężny kamień mnie wesprze, doda mi siły i energii, moja pozycja będzie stanowcza i niezniszczalna. 
A dla prawnika jest to czasami bardzo ważne.
https://deep-phoenix.livejournal.com/186554.html

[Obrazek: attachment.php?aid=81507]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dinobone-Dinosaur Bone - przez Krystyna - 05-04-2021, 22:33
RE: Dinosaur Bone - przez Krystyna - 28-06-2025, 18:25
RE: Dinobone-Dinosaur Bone - przez Krystyna - 28-06-2025, 20:12
RE: Dinobone-Dinosaur Bone - przez Krystyna - 28-06-2025, 20:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości