Entliczek petliczek Miriamkowy Pamietniczek

Miruś, nie czytałam wcześniejszych interpretacji, może trochę odleciałam...a może coś Ci się przyda. mam nadzieję, ze nic złego nie napisałam... Buziak

Sygnifikator(Tym teraz jestem)-Cesarz
Masz tu na Ziemi swój świat, swoje cesarstwo, w którym niepodzielnie rządzisz i za które jednoosobowo odpowiadasz. Hołdujesz tradycyjnym wartościom, nie przepadasz za zmianami. Nie poddajesz sie łatwo, niełatwo zmieniasz zdanie. Jak już się czegoś uczepisz, to choćby skały srały, jak to mawiała nasza forumkowa koleżankaUśmiech. Twarda jesteś, zahartowana, z niejednego pieca chleb w jadłas, nie straszne Ci porażkiw bitwach... Ty dążysz do wygrania wojny... odważna jesteś, zdeterminowana. Czujesz, że masz władzę, że masz moc. Jesteś dumna i znasz swoją wartość.

1.Jakie negatywne wzorce rodziców wnoszę do swego życia-4 mieczy

Może , żeby brać na przeczekanie, albo nie angażować się zbytnio, a może trochę hipochondryczką jesteś, albo potrafisz się wyłączyć, jak Ci cos nie pasi, zamiast to zmieniać...Może też być to też skłonność do wyłączania się z czynnego życia, leżenia i liczenia much na suficie, skłonność do pewnych chorób lub stanów może ( np dołów, smutków, analizowania).

2.W czym objawia się głęboki żal do rodzica płci przeciwnej-Królowa Denarów

Coś ze stosunkiem ojca do matki jako kobiety mogło być nie tak. Może wkurzało go, że za bardzo o siebie dbała, zbyt lubiła stroje, bizuterię, bogactwo, była zbyt kobieca, powabna...( piszę w czsie przeszłym bo dotyczy to jej młodości)...
Ta Królowa może też dotyczyć Ciebie- może nie akceptował Ciebie jako kobiety, chciałby wiecznie córeczkę tatusia, a tu bęc. Może nie dostrzegał twoich potrzeb zakupowo-urodowych, nie pozwalał ci się modnie ubierać, malować, chodzić na obcasach, nosić krótkich spódniczek, dekoldów, nie dał Ci poczucia, ze jesteś piękną, mądrą, wspaniałą kobietą, gromił amantów, obrzydzał facetów itp
Albo postrzegał kobiety jako materialistki, może na swój sposób też był kobieciarzem.

3.Co sprawia, ze mam w sobie odczucie braku wybaczenia mu, lub innej bliskiej osobie?-Paź denarów

Masz nieprzepracowaną potrzebę z dzieciństwa, czegoś nie dostałaś i szukałas tego na zewnątrz w dorosłym życiu. Jednak to nie to, Dziecko w Tobie nadal czuje się skrzywdzone, niezaspokojone, płacze. Są emocje, które nie pozwalaja wybaczyć. Ich źródło tkwi w dzieciństwie. Coś chciałaś, o coś prosiłaś, a tego nie otrzymałaś, masz więc poczucie braku tego czegoś i dlatego tak Cię to boli. Dostawałaś coś innego, ale nie to, czego tak pragnęłas.

4.Co sprawia, ze nie potrafię wybaczyć samemu sobie?-7 kielichów (o)

Nierealne oczekiwania, rozdmuchana wyobraźnia, może idealizowanie przedmiotu marzeń, pomieszanie, zagubienie, niedotarcie do praprzyczyny, do sedna, działanie metodą prób i błędów- może to, jak nie to, to może tamto itp, nie możesz na to trafić...

5.Co tłumię w sobie?-3 denarów - kreatywnośc, działanie przez pracę na rzecz innych, Twoje problemy mogą Ci przysłaniać cheć rozwijania się w tym kierunku, prowadzenia firmy, rozwijania jakiejś działalności przynoszącej kasę i satysfakcję

6.Co wywołuje moje napięcia emocjonalne?- Słońce(o)
Chciałabyś przyjaźni z całym światem, chciałabyś go oswoić, posadzić na kanapie, dać malinowego soku i słodkie ciasteczko... a świat w swojej przewrotności odrzuca Twoje dary, chce się przejawiać na swój sposób, niekoniecznie ramię w ramię z Tobą...A mówiac prościej- ludzie, którzy odrzucają Twoją przyjaźń, wypinają się, nie chcą być w dobrych, przyjacielskich relacjach, umniejszają Twoją wartośc, zazdroszczą, kopia dołki,.. olewają...

7.Przed czym uciekam, krzyczę by zostawić mnie w spokoju?- Król denarów
Odrzucasz mężczyznę, który troszczy się o Ciebie, zapewnia stabilność materialną, może to dotyczyć Twojego męża

8.Co mogę zrobić, by znów zacząć cieszyć się życiem( dopuść do głosu swoje uczucia)?- 3 miecze
Przepracować stratę, przekuć ją na doświadczenie...

MUśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 54 gości